Ahad, Januari 01, 2012

Wishlist 2011 Parte Dos

Sambungan Part 1 tahun lepas (lama la sangat, semalam je pun :P)

Berikut ialah sambungan wishlist aku untuk tahun 2011 lalu. Kebanyakan ini tak tercapai pun -________-"

[/] Mempunyai mp3
- Thanks Abah. Aku akhirnya ada mp3 sendiri. Tak perlu lagi nak pinjam siapa-siapa macam dekat hostel dulu haha. Apabila aku bosan saja, terus flip earset. Aku dengan dunia aku :)

[X] Merantau solo ke tempah jauh
- Dah angan-angan aku nak merantau sendiri. Mungkin bercuti seorangan di Tioman, daki Kinabalu atau shopping di Kuala Lumpur. Keseorangan, yeah aku forever alone lagi haha. Tapi masih tak berjaya lagi. Aku masih perlu hidup dengan keluarga. Kadangkala aku rasa hidup dengan famili best juga. Jangan demand nak hidup bebas sangat. Hargai mereka selagi bersama okayh? :)

[X] Mempunyai kawan dari benua Amerika Utara atau Selatan.
- Kawan di Facebook pun jadilah. Aku dah ada kawan Facebook dari Asia (obviously la kot -.-), dari Eropah (Perancis, Greek dan Albania) dan juga Afrika (Madagascar). Semuanya accidently kenal haha. Kalau dah cukup, bermakna aku dah ada kawan dari seluruh benua, kan?

[OTW] Straight A+ SPM
- Belum lagi dik. Kalau tak dapat, straight A's sahaja pun jadilah kan? Amin :)

[/] Menyaksikan Wind Orchestra 2011
- Setakat peringkat saringan saja. Tak dapat usha Finale sebab aku ada latihan forum kebangsaan. I really have a passion in orchestra indeed, especially koleq punya :D

[/] Dapat jadi French Best Student 2 tahun berturut-turut
- Syukur, aku dapat pengiktirafan ini untuk 2010 dan 2011 :)

[X] Followers blog melebihi 500+
- Sudah terang lagi bersuluh la en? Need a lot to do. Lagipun aku jarang update atau blogwalking sebab tumpu SPM.

[X] Membeli sesuatu barang secara 'online'
- Tak, bukan benda maksiat itu hahaha. Contohnya macam jaket Muse atau rambut Gaga trololol

[X] Menerbitkan karya dalam surat khabar atau majalah
- Aku nak cuba juga siarkan titik peluh tangan aku di situ. Belum lagi berkesempatan :/

[/] Post video di Youtube
- Cis, video remix lagu Scheibe yang aku buat sendiri. Tak dapat sambutan. Sudah dipadam haha

[X] Fasih dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Perancis (kayu ukur: penulisan dan percakapan)
- Sadly, no.

[/] Shopping di Body Shop
- Hahahaha, macam minah pulak shopping-shopping -.-' Aku dengar barang sana agak mahal. Maka nak coba jugalah ada barang mahal :O #jakunorangkampung

[/] Membeli suatu album muzik yang tulen
- Adele's 21 hell yeahhhh! :DD

[OTW] Ambil lesen kereta
- Nanti, dalam bulan Januari ini mungkin

Akhir sekali,

[///] Witness a miracle :)
- Terpengaruh dengan cherita A Walk To Remember la ini. Korang tengok tak? Syok doe. Seewwwittt gilaaaaa :') Actually it was a LOT of miracles. Aku tak tahu pula tahun ini sangat istimewa. Miracle sebab dapat menang forum negeri, miracle sebab dapat award DELF, miracle sebab dapat kenal batch aku yang sangat aku sayang, miracle sebab dapat tengok banyak 0711 buat untuk koleq, miracle sebab aku dapat kenal banyak osem people sepanjang tahun ini, miracle sebab aku dapat kenal siapa kawan dan siapa lawan. Dan miracle aku dapat tinggalkan 2011 dengan sejuta memori yang tak dapat aku ulang balik :)

In a coconut shell, aku rindu 2011. Cepat buat kajian mengenai time machine agar aku dapat pulang semula ke hari pertama 2011 hahaha

BABAI 2011, HAI 2012. Semoga tahun ini akan menjadi hebat. Aku doakan kita semua kekal sihat, gembira dan berjaya. Amin.

Signature buruk haram. Tak pandai. Maaf

Tiada ulasan: