Khamis, April 28, 2011

Road To Finale: Festival Wind Orchestra



There's nothing else we can say 'cept praises to the Almighty Lord. Alhamdulillah.

From early of January until the almost end of April, the MC White Knights fought and struggled fervently to gain a place to the finale of Wind Orchestra SBP 2011. Led by the eminent (yeke haha) conductor, best friend of mine, Azri Rosni a.k.a Ayie, motivated president, Hasnun Zafran @ Aran and the other 7 form 5 dudes, I witnessed the hardship of how they sacrificed every minutes and hours of their student life to provide an ample time for practices till the wee hours at night. Nevertheless, they still can manage their time to study and such.

Agreed with Mr Anand, andalah antara team yang paling komited di koleq.

The guys departed to Sekolah Alam Shah (SAS) at Thursday's afternoon in hope for a ticket to the finale. I was with them, alongside with Harith, the offficial photographer, maybe in the term of menyibuk but not much, I still got works to do for them actually. Of love to koleq, prayers, and hardcore practices, these last two days before the red-letter day, they practised and practised, aimed for the perfection, hoped for smiles of the judges and satistification among the audience.





“Korang janganlah mengharap sangat”
“What's wrong with harapan? It is also a prayer, right?”
The day, 23 April 2011,

Before the wrap-up of the second division performances, the boys already woke up and tuned a bit at SAS to stabilize the momentum before entering the stage. In front of the main entrance of SAS's admin building, they had a last practice before the saringan and there, Ayie, Aran and our beloved orchestra teacher, Mr Rosman gave their speeches, of how they really hoped everyone to give their best shot for an awed performance on stage. They should be motivated this way somehow, for a team that consists of mainly juniors and some of them maybe never feel butterflies flying in their stomach when performing in a tremendous space like Auditorium Cempaka Sari.

2.00 pm to be exact, we left for the saringan at the Auditorium Cempaka Sari, Putrajaya.

"10 bowtie hilang and 16 kena repair!"

Kudos to kind-hearted Kak Shaayyum, now we had a smooth run to the competition with all the accessories were all well-prepared. Koleq would perform after the SSPians. On the verge of the performance time, the boys gathered, wishing luck to each other and also shaking hands with Mr Rosman.

After that, show time!

Ayie conducted Lagenda and Ross Roy, the two songs that would determine their fate for the finale. Tears dropping, heart thumping, the boys played the instruments lively. Maybe there were some flaws, but everybody should know the vibrant and terrifying feeling on stage. Everyone feels that, don't worry. Ignore the vexing comments of others, just do your best :)

Upon finishing the last melody of Lagenda, the saringan for koleq eventually ended. All we could do was to pray and tawakkal to Him, the Hearer of Prayers. Ask for His blessings to fulfill our doas.

We went to Makan Malam Perdana at Dewan Putera SAS. That night was the annoucement night. At that moment of truth, we shall know which teams would proceed to the finale at Putrajaya International Convention Centre (PICC). Of course, we were all trembling with fear and expectation. The results were highly anticipated by all the SBP teams. And alhamdulillah, God answered our prayers. We got the golden award, an improvement from last year's result which only obtained bronze and a chance to perform at Wind Orchestra SBP 2011's finale in July. Koleq succeed in putting a halt for the longing of a comeback. MC White Knights will be vying with SAS, SSP, TKC, SMS Machang, SMS Selangor, SERATAS and SDAR at PICC. Godspeed guys! If I'll be given a chance (again :D) to watch your performance, I will surely bertandang ke PICC nanti, amin~


"Gemilang"

Thank you Allah, thanks Mr Rosman, Mr Chan, Uncle Spice, Miss Su, Kak Shaayyum, Abg Hasnul, Dato Latt and his wife and all those who're supporting us directly and indirectly. At last, we can all be in the state of euphoria.
Tahniah korang, koranglah lagenda :D
Best of luck to all the finalists! May the best music win :)


P/S- Enough with the orchestra festival, now what's next? PPM AND MID-YEAR SBP EXAM!! arrrghhhh!!

All photos are subjected to copyright to Harith Hamdan. Thus, no reproduction of the photos without permission of the photographer. Any use of these pictures without the appoved permission is forbidden.

Rabu, April 13, 2011

Ignore-moi



Fais comme s'il n'y avait jamais rien eu
Entre nous deux et continue ta route
Oublie-moi 
Désormais,
Fait comme s'il ne s'était rien passé
Et accorde un laissez-passer
à cette pauvre idiote qui t'aimait

La prochaine fois que tu me vois
Ignore moi, ignore moi.

Fais comme si tu me connaissais pas
Fais comme si j'existais pas
De grâce ne me laisse aucun espoir
Fais comme si tu m'avais jamais vue
Fais comme si je n'existais plus
Je préfère l'enfer au purgatoire

La prochaine fois que tu me vois
Ignore moi, ignore moi.

Fais comme si j'étais une étrangère
A l'avenir je te suggère chéri, ceci
Ignore moi

La prochaine fois que tu me vois
Ignore moi, ignore moi.

Fais ça pour moi
La prochaine fois que tu me vois
Ignore moi, ignore moi.

En anglais pour te comprendre :)

Do as if there had never been anything
Between us and continue your way
Forget me
Now
Act as if nothing had happened
And gives a pass
this poor fool who loved you

The next time you see me
Ignore me, ignore me.

Pretend you don't know me
Do as if I was not exist
Leave me no hope
Act as if you had ever seen me
Do as if I don't exist anymore
I prefer living in hell (live hard)

The next time you see me
Ignore me, ignore me.

Do as if I am a stranger
In the future I suggest you darling, this
Ignore me

The next time you see me
Ignore me, ignore me.

Do this for me
The next time you see me
Ignore me, ignore me.

Kasihmu berasid bak Skittles masam yang mencair di lidah ;)

Rabu, April 06, 2011

C'est la vie, mon chéri

muka bajet tension, gagal dapat mata lebih dalam sukantara

Bonjour,

Seperti biasa. Peng-update-an blog tergendala seketika. Aku sibuk dan secara seriusnya, aku dah lama tak berFacebook atau berfoya di laman maya bagai.

Entri ini ditulis untuk merumuskan beberapa perkara, iaitu:

1) Keberangkatan aku ke Hari Kebudayaan Bahasa Perancis (HKBP) dua minggu lepas, hari Jumaat, Sabtu serta Ahad di Sekolah Menengah Sains Selangor. Sebenarnya hajat di hati hendak menulis dalam bahasa Perancis (dan jika tertunai, ini akan menjadi entri pertama yang menggunakan bahasa asing tersebut), tetapi setelah difikirkan kembali, rasanya tak perlu kot, memandangkan nanti menjadi masalah untuk para pembaca menafsir setiap perkataan. Dan satu perkara lagi, aku dah lupa banyak benda dalam bahasa Perancis :P

Aku pergi ke HKBP atas dasar untuk mengambil hadiah DELF B1. Alar, markah 66 je tapi bersyukurlah juga kerana dapat nombor 3 Malaysia. Alhamdulillah~ Aku pergi ke sana dengan 7 orang budak koleq yang lain, tingkatan 5, batch aku: Iqbal Had, Syahimi dan Ahmad Nazrul, tingkatan 4: Afi Basysyar, Nik Faiq dan Rifqi G (trio budak orkes) dan seorang saja budak tingkatan 3, Qhaliff yang pada mulanya kami bersetuju untuk menjadikan dia hamba abdi sepanjang program berlangsung. HAHA, kejam syal.

Rumusan HKBP:
Masa kami hendak pergi sana iaitu pada hari Jumaat, kesesakan lalu lintas menyebabkan kami tersekat lama di atas jalan raya dan baru aku sedar, aku mula membenci KL yang sesak. Sesampainya kami di Sekolah Menengah Sains Selangor, jam sudah berdetik menghampiri angka tujuh petang -.-

Malam itu ada ice breaking dan aktiviti HKBP dimulai. Pada masa yang sama, malam itu juga diadakan kuiz 'Allons A France' dan aku cuba-cuba masuk. Pemenang kuiz ini (seorang sahaja) akan diterbangkan ke Perancis untuk menikmati percutian gratis yang ditaja sepenuhnya. Wow! Best gila beb, siapa yang tak nak.

Sabtu. Hari kedua. (Mengenai subuh di surau tidak perlu dipersoalkan ye -__-")

Hm, hari ini hari utama HKBP sebab kebanyakan aktiviti diadakan hari ini. Aku masuk lawatan ke muzium yang dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Perancis. Kagum aku tengok ada sukarelawan Perancis itu yang cuba menerangkan fakta dalam bahasa Melayu. Kagum sebab walaupun mereka orang asing, tetapi mereka cuba untuk berbahasa kita, namun kita sendiri pun jarang memperjuangkan bahasa ibunda sendiri (termasuklah aku haish). Selepas lawatan itu, aku terkejut yang amat sebab aku terpilih untuk saringan kedua kuiz pergi Perancis itu dan...

Saringan itu dibuat dalam bentuk pertandingan badminton. Wei, for sure la aku kalah sebab aku mana reti nak main badminton pun. Korang cakap la apa pun, lemah ke, sayur ke atau apa-apa je lah, tapi aku bab-bab sukan ini memang tahap cikai  =.='

Hatta ramalan Nostradamus memang benar, aku kalah HAHA. Sudah, lupakan saja impian untuk ke Perancis, babe~

Malam Sabtu itu diadakan malam penutup dan makan malam HKBP. Masa inilah aku dapat hadiah DELF B1 aku. Hadiahnya berupa sijil, medal DELF, dan buku serta CD muzik artis Perancis. Adoyai, aku ingatkan duta Perancis nak beri Ipod Touch setiap seorang top scorer DELF (kantoi materialistik di situ haha). Best juga sebab aku berpeluang untuk jumpa mereka yang dapat hadiah sekali dengan aku. Dapat berkenalan dengan Eva Maria, pelajar Sainsku, Nur Elina, dari SEMASHUR, pelajar dari Penang Free School, TKC, dan lain-lain.

Esoknya Ahad, dan kami pun balik. Selesai HKBP 2011 yang juga merupakan tahun ketiga aku pergi HKBP :P

2) Back on track.
Tempias kejatuhan ujian Selaras Satu masih terasa tamparannya. Aku sekarang ini telah me-limitkan segala macam perkara yang melalaikan (Facebook berada di tangga pertama dalam list) dan mula memaksa diri untuk belajar dengan lebih. InsyaAllah, aku tak mahu titik hitam itu kembali mencalit kembali. Aku harap aku mampu bangkit kembali untuk SPM.

3) Bulan empat yang tenat dan penat
Yup, April ini akan menjadi antara bulan yang sibuk. Pelbagai benda perlu dibuat, bermacam silabus perlu diulangkaji untuk peperiksaan pertengahan tahun. Oleh itu, jikalau proses peng-update-an blog tergendala kembali, mohon maaf ya :)

Itu sahaja, adios guys. Take care, kerna dirimu begitu berharga =)

I'm gonna drink my tears tonight,
I'm gonna drink my tears and cry,
Cause I know I can get through this,
Of how unpredictable life is.