Ahad, Ogos 21, 2011

Revival

sports day aha~

GOD, LAMA GILA TAK BER-UPDATE BLOG INI BHAI!!!

Sorry ahh buat orang yang datang sini dengan harapan nak baca something new tapi habuk pun takde haha. Aku dalam period iddah untuk update blog doe. Dengan keadaan exam trial, aktiviti untuk update blog terhenti seketika. Harap maaf!

Trial SPM SBP dah usai. Syukur sangat. Selepas 3 minggu, akhirnya habis juga exam ini. Susah la, Add Math terutamanya. Aku masih tak pandai dalam ilmu Hisab. Haish, bilalah nak rasa A+ Add Math? :/

 For the past one month, dah banyak perkara dah berlaku. Kejap, aku listkan mana-mana event yang aku ingat:

1) 15 Juli 2011 - Kejohan Debat Sekolah-Sekolah Malaysia Universiti Islam Antarabangsa berlangsung. Team koleq kali ini ialah Mas, Ayie dan Amir Norman. Tak bawa pembahas simpanan pun. Selepas 4 hari bertanding, koleq melayakkan diri ke peringkat separa akhir menentang SMAP Kajang. Nasib baik tak bertenggek di pihak kitorang dan tewas akhirnya. Berakhirnya perjuangan koleq di UIA tahun ini. Ini ialah tournament terakhir untuk Form 5. Harap prestasi tahun-tahun depan akan terus meningkat. Amin~

Bersama diorang. Amir Norman, Mas dan Ayie berjaya mendapat tempat 2, 3 dan 4 untuk pembahas terbaik keseluruhan dalam tournament UIA itu. Gempak gell :D

2) 23 Juli 2011 - Overnight syubhah ke Ipoh haha. Merangkap sebagai kipas susah mati bagi series Harry Potter, jiwa aku tidak tenteram selagi tidak menonton filem terakhir untuk novel J.K Rowling ini. Melakukan apa sahaja asalkan dapat masuk panggung adalah suatu kemestian :D Maka, aku telah berkolaborasi dengan beberapa budak batch aku untuk 'terbang' bersama ke Ipoh Sabtu itu. Aku rasa takdela dikira sebagai fly sangat sebab kitorang beritahu warden yang kami nak overnight kejap dan balik on the same day. Tak mengapa kan? (tolonglah setuju doe). Syukur banget, dapat juga ku tatap muka Voldemort yang lawa HAHAHA. Yang lebih menggembirakan kami ialah apabila team koleq yang menyertai Mighty Minds juga telah menang peringkat negeri Perak. Tempat pertandingan diadakan sama je dengan tempat kitorang pergi :D

Congratz ahh korang. Mesti ada peranan supporters bidan terjun yakni kitorang kan? haha

3) 30 Juli 2011 - Hari Sukan MCKK berlangsung. Best gila sports day tahun ini. Maskot-maskot house pun menyerlah (siap ada yang jadi puteri lagi :D). Rumah Mohd Shah (rumah aku) guna tema Barbarian, Idris bertemakan Casper, Leman pula Ninja dan Ahmad berobjektifkan Zorro. Secara keseluruhannya, Leman menang dengan kutipan 13 emas (Mohd Shah dapat 6 je, dayyum~).

Mohd Shah dapat khemah terbaik tapi Leman pula menang perarakan. Alah Leman, semua kau nak bolot haha.



4) 1 Augustus 2011 - Marhaban ya Ramadhan, marhaban ya trial SPM :) Aku ditemukan juga sekali lagi dengan Ramadhan. Syukur. Bulan Ramadhan kali ini jatuh sekali dengan tarirkh exam trial SPM SBP. Maka, hampir tiap-tiap malam aku stay up di surau untuk ulang kaji. Kasihan gila sebab aku demam masa paper Add Math. Hancur luluh paper. Haish.

Masa bulan puasa ialah antara periode paling masyuk dalam tawarikh sebagai budak koleq. What makes it's so special? Apart from a blessed fasting month, masa inilah wujudnya bazar Ramadhan Kuale yang banyak gila jual juadah sedap-sedap. Banyak kali aku tawaf Arena Square itu untuk cari juadah buka puasa tapi last-last beli sikit je sebab rambang mata. Malam lepas terawih dan prep pula kitorang ada buat potluck sesama sendiri. Dan kalau ada hajat nak makan sedap untuk sahur, order je lah daripada kedai sebelah pagar koleq. hahaha sengal. Kalau macam inilah keadaan, memang kewangan aku untuk bulan puasa tak ada bezanya dengan bulan-bulan lain. Membazir jah -.-

Itu sahaja nak dijadikan cerita. Salam bulan kemerdekaan buat semua :)


3 ulasan:

Hans berkata...

kalau add math dapat A memang hebat
:-)

Luqman Din berkata...

tu la. nak dapat juga :D

nobita berkata...

insyaAllah A+ :)